V Kúpeľoch Vyšné Ružbachy poskytnú mesačne 13 až 20 000 procedúr

20.06.2006 Stará Ľubovňa

Vyšné Ružbachy 20. júna (TASR) - Kúpele Vyšné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa s kapacitou 420 lôžok navštívi ročne asi 13 000 klientov.\r\n\"Pobyty hradené pois...
Vyšné Ružbachy 20. júna (TASR) - Kúpele Vyšné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa s kapacitou 420 lôžok navštívi ročne asi 13 000 klientov.
\"Pobyty hradené poisťovňami sú v útlme, tvoria 15 až 20 % a ostatok sú komerčné aktivity. Orientujeme sa aj na zahraničie, hlavne na okolité krajiny Poľsko, Ukrajinu, Nemecko, Rakúsko, ale aj na anglicky hovoriace krajiny a Izrael. V ostatnom čase sa nám začali vracať hostia z Maďarska, \" povedal pre TASR generálny riaditeľ Jozef Mikluš.

Podľa neho sú kapacity kúpeľov celoročne využívané na 65 až 75 %. V zime prichádzajú najmä klienti z rusky hovoriacich krajín, ale aj z Maďarska, ktorí spájajú liečebný pobyt s lyžovačkou, keďže v blízkosti je lyžiarsky areál s piatimi vlekmi. Dlhodobé liečebné pobyty v letnom období uprednostňujú Nemci. Polovicu klientely však naďalej tvoria Slováci a Česi.
\"Mesačne poskytujeme 13 000 až 20 000 procedúr. Pripravili sme viacero noviniek, napríklad hippoterapiu, muzikoterapiu a mnohé ďalšie. Do mesiaca chceme požiadať o licenciu na klimatickú liečbu. Motivujú nás k tomu výsledky meraní za ostatné tri roky. Chceme sa postupne vyprofilovať na trhu a dosiahnuť tržby na úrovni 90 až 95 miliónov korún, \" konštatoval generálny riaditeľ.
Spresnil, že kúpeľný areál má rozlohu 16 hektárov. Kúpele majú 130 kmeňových zamestnancov. V hlavnej činnosti dosahujú vyrovnané hospodárenie, vo finančných operáciách zaznamenali stratu, keďže investovali v roku 2004 asi 100 miliónov Sk do výstavby štvorhviezdičkového hotela Štrand.
Novú kúpeľnú sezónu a kultúrne leto otvorili vo Vyšných Ružbachoch 18. júna. Kúpalisko pre verejnosť by mala otvoriť firma, ktorá ho má v prenájme, už najbližší víkend 24. júna. Celodenný lístok bude stáť 100 Sk. Prípravy na otvorenie kúpaliska s termálnou 22-stupňovou vodou, finišujú. Súčasťou je aj prekrytý bazén s 34-stupňovou vodou.
Kúpeľní hostia hovoria o Vyšných Ružbachoch iba pozitívne. \"Cítim sa tu veľmi dobre a nechce sa mi odísť, \" konštatovala Alena z Bratislavy. Ďalší Bratislavčan, ktorý sa predstavil ako František, si pochvaľoval najmä okolie s množstvom túr. \"So službami som spokojný a páči sa mi aj okolie, \" dodal Jaroslav zo Šurian. Všetci traja sú vo Vyšných Ružbachoch po prvýkrát.
 

Vyberte región

mark